onsdag 9. november 2011

Reklameanalyse av Mr. Melk!

http://www.youtube.com/watch?v=T2YYQOh89KI&feature=related

Førsteintrykket av reklamen er veldig godt. Seeren begynner å le litt, og den får deg til å ha lyst til å se den mange ganger. Reklamen er for Tine melk. Reklamen begynner med at det ligger et glass melk på et bord, i er helt hvitt rom. Det er to fortellerstemmer, og etterhvert kommer det en mann inn. Fortellerne skal lage en talsperson for Tine melk, og de endrer på mannens utseende. Gjennom reklamen blir utseendet hans forandret mange ganger, helt til fortellerne er fornøyde. Mannen får de egenskapene som fortellerne gir han. Til slutt er det en mann med åpen skjorte og muskler. Først snakker han engelsk med macho stemme, så norsk. Det hvite forhenget i bakgrunnen blir tatt bort, og viser norsk landskap. Han begynner å gå mot melken, og snakker hva melk inneholder mens han går. Så tar han en slurt, og sier "Smaker godt!" men en litt engelsk aksent. Fortellerne gir han ski på beina, og det blir spilt en slags rolig musikk. Han sklir ned bakken bak og tar en baklengs salto. Mens han gjør det kommer Tines logo opp, og ordene "melk styrker kroppen" kommer opp.

Det er veldig hvite farger som blir brukt, som står i stil med melkens farge. Under reklamen blir det brukt skjule argumenter for at melk er bra for deg. Mannen som blir kalt Mr. Melk drikker masse melk, og på grunn av melken ser han ut som han gjør. Det får seeren lyst til å drikke melk for å få lik kropp som han og bli sterk. Man husker også reklamen på hvordan han sier "Smaker godt!", fordi det høres ut som om han sier noe mer som "Shmaker godt!". Mange folk husker reklamen nettopp derfor, og det har blitt mange som sier det uttrykket i senere tid.

4 kommentarer:

  1. Jeg digger Mr. Melk! Schmacker godt! Siden du valgte denne reklamen, så vil jeg gi deg +++, men jeg skal være saklig. Du forklarer bra hva som skjer i reklamen, så jeg trenger egentlig ikke å se den. Du viser veldig bra tolkninger, med variasjoner. Det med hvordan han uttaler smaker godt, er det som jeg også husker best, så der satt du et viktig punkt inn. Det var en bra analyse, men du kunne også ta med hva du selv mener om reklamen. For eksempel hva du tenkte etter du så reklamen, eller om du ville kjøpe mer melk, eller om du ble påvirket av reklamen

    SvarSlett
  2. Her har du forstått oppgaven! dette er fantastik skrevet, og jeg simpelthen elsker måten du har skerevet på!! <3

    - Nick Jonas

    SvarSlett
  3. Han forklarer og beskriver reklamen godt og hva som skjer i den. Han får fram hva slags midler de bruker for at man skal huske reklamen og kjøpe den.

    SvarSlett